Stuursloten

Stuursloten; om uw auto, camper, bus of vrachtwagen te beschermen tegen diefstal.Stuursloten; om uw auto, camper, bus of vrachtwagen te beschermen tegen diefstal

Een stuurslot of stuursloten vallen in de categorie mechanische autobeveiliging.

Inleiding - stuurslot, stuurslot kopen

Met een stuurslot kunt u de auto, bestelbus, bestelwagen, bestelauto, vrachtwagen, vrachtauto, bus, oldtimer, buggy, golfkar, boot, camper, cabriolet, etc. tegen diefstal beveiligen.

De meeste stuursloten zijn zichtbaar aanwezig en schrikken dus af. Een aantal sloten beveiligen tevens de airbag. Beveilig vandaag nog uw bezit tegen diefstal om een stuurslot te kopen

Algemene informatie - stuurslot, stuurslot kopen

Er zijn heel veel soorten stuursloten te koop en allen hebben hetzelfde doel; het voorkomen van het stelen van het voertuig! Echter, er is ook veel verschil. Wij proberen hieronder een kleine toelichting te geven op de verschillen en de (on)mogelijkheden.

Er zijn stuursloten die:

 • ook de airbag beschermen
 • verbonden zijn met een pedaal
 • vastgezet worden in de veiligheidsriem
 • SCM gekeurd zijn
 • heel goedkoop zijn
 • heel duur zijn
 • geel, rood, zwart, chroom of grijs zijn
 • een ingebouwd alarm hebben
 • een LED knipperlichtje hebben
 • een stroboscopisch licht hebben

Passend stuurslot

Het is belangrijk dat u een stuurslot aanschaft die past! Niet alleen passend qua maat, want natuurlijk is dat belangrijk, maar dat lijkt ons logisch. Aan een foute maat hebt u niets. Met passend bedoelen we ook; waar gebruikt u het stuurslot voor!

Stelt u zichzelf, voor aanschaf, de volgende vragen:

 1. is het een continu beveiliging? of incidenteel?
 2. wat is uw budget?
 3. is het een extra beveiliging? Of de enige manier van beveiligen?
 4. krijgt u korting op uw verzekeringspremie?
 5. is een stuurslot wel geschikt voor hetgeen ik wil beveiligen?

Ad 1. is het een continu beveiliging? of incidenteel?

Wilt u het te beveiligen object af en toe buiten stallen? Bijvoorbeeld op vakantie? Of af en toe naast het huis? Of moet het stuurslot dag in dag uit zijn werk doen en ook de professionele dief afschrikken?

In het 1e geval kunt u goed af zijn met een goedkoop stuurslot. Het liefst in een opvallende kleur en een stevig uiterlijk. In het laatste geval is een SCM gecertificeerd slot de betere keuze. De professionelere dief kent nagenoeg alle stuursloten en ziet van afstand welk slot er op zit en hoelang hij nodig heeft om deze open te breken.

Ad. 2. wat is uw budget?

Niet geheel onbelangrijk; wat mag het kosten? Natuurlijk hangt dit samen met het gebruik en de manier waarop het te beveiligen object eventueel ook nog anders beveiligd is. Maar stuursloten zijn er vanaf een paar tientjes tot in de honderden euro's. Wel is het goed om te bedenken dat bij een stuurslot 'alle waar naar zijn geld' nog wel telt! Met andere woorden; hoe duurder het stuurslot, des te langer een dief nodig heeft om het te openen!

Ad. 3. is het een extra beveiliging? Of de enige manier van beveiligen?

Is het een extra beveiliging? Omdat het te beveiligen object ook al wordt beveiligd door een alarm, wielklem of een ander soort slot? In dat geval is een goedkoper stuurslot prima. Is het de enige beveiliging en is het te beveiligen object zonder slot eenvoudig te starten? Dan adviseren wij een duurder (liefst SCM) stuurslot!

Ad. 4. krijgt u korting op uw verzekeringspremie?

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die korting op de verzekeringspremie geven als het verzekerde object is beveiligd met een SCM gecertificeerd slot. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij of dit zo is. In dat geval kan een duurder stuurslot namelijk goedkoper zijn dan een goedkoop stuurslot!

Ad. 5. is een stuurslot wel geschikt voor hetgeen ik wil beveiligen?

Wat wilt u beveiligen? Als u bijvoorbeeld een oldtimer wilt beveiligen kunt u wellicht beter een wielklem aanschaffen. Zo voorkomt u dat de auto wordt weggeduwd zodat men 'om de hoek' alsnog rustig het stuurslot kan verwijderen! Bedenk goed wat voor u de beste manier van beveiliging is voordat u een product aanschaft! 

Beter een stuurslot dan géén stuurslot

In alle gevallen is een stuurslot, van welke prijsklasse dan ook, altijd beter dan geen stuurslot (geen beveiliging). De praktijk leert ons dat een dief liever op zoek gaat naar een ander slachtoffer, omdat hij extra tijd kwijt is om het stuurslot te verwijderen. en tijd is iets wat ze niet hebben! 

 

stuurslot kopen!