Koppelingssloten

Een koppelingsslot is bedoeld ter voorkoming van diefstal van de aanhanger, trailer en caravan.Koppelingssloten; voorkom diefstal van uw trailer, aanhanger en caravan

Voorkom diefstal van uw trailer, aanhanger en caravan.

Inleiding - koppelingsslot

Bedoeld ter voorkoming van diefstal van de aanhanger, trailer en caravan. Voorkomt het aan- en afkoppelen van de aanhanger, trailer, caravan.

Eigenschappen - koppelingsslot

Er in diverse soorten.

  • vast gemonteerd
    Dit betekent dat het slot wordt gemonteerd aan de koppeling. Handig omdat er dan nooit losse delen slingeren en vergeten kunnen worden! Met een dergelijk slot worden trekkend voertuig en caravan, trailer of aanhanger onlosmakend met elkaar verboden. Handig voor onderweg want zo kan de trailer, caravan of aanhanger ook niet achter de auto worden weg gehaald!
  • los
    Een los slot heeft als voordeel dat deze universeel inzetbaar is. Handig als u meerdere aanhangers, trailers, etc. gebruikt!
    Nadeel is natuurlijk dat u het slot zou kunnen vergeten. Een tweede nadeel is dat een los koppelingsslot mogelijk gaat rammelen!
    Er zijn ook losse koppelingssloten die in de koppeling worden gestoken. De zogenaamde kogelsloten. Deze koppelingssloten voorkomen het aanhaken van de trailer, aanhanger of caravan aan een trekhaak. nadeel is dat met een dergelijk slot de aanhanger, trailer of caravan niet aan de auto afgesloten kan worden.

Voorkom diefstal van aanhanger, trailer of caravan en voorkom zodoende veel frustratie en schade!

Alternatief - koppelingsslot

Als u een koppelingsslot overweegt kunt u als alternatief een disselslot overwegen! Een disselslot  heeft feitelijk dezelfde werking en uitwerking, maar kent een aantal voordelen ten opzichte van een koppelingsslot. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen te benoemen. Daarom adviseren wij u ook eens bij de disselsloten te kijken en voor uzelf na te gaan wat in uw situatie en voor uw gebruik de meest praktische oplossing is. 

Koppelingsslot!