Disselsloten

Een disselslot is bedoeld ter voorkoming van diefstal van de aanhanger, trailer, caravan, etc.Disselsloten; voorkom diefstal

Bedoeld ter voorkoming van diefstal van de aanhanger, trailer, caravan, etc. 

Inleiding - disselslot, aanhangerslot

Een disselslot is een slot waardoor wordt voorkomen dat een dissel door onbevoegden wordt gekoppeld aan een trekhaak.

De dissel is in dit geval het voorste deel van een aanhangwagen, trailer of caravan waarmee de aanhanger, trailer of caravan aan het trekkend voertuig wordt gekoppeld. Het slot bestaat meestal uit een metalen koker die over het uiteinde van de dissel wordt geschoven en daaraan wordt bevestigd, waardoor de kom aan het uiteinde van de dissel niet meer op de kogel van de trekhaak kan worden gelegd.

Eigenschappen - disselslot, aanhangerslot

Er bestaan diverse varianten, al naar gelang de maat van de dissel, maar ook al naar gelang hetgeen de gebruiker prettig vindt. Er zijn disselsloten die deelbaar zijn. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen. Er zijn ook disselsloten op de markt in de vorm van een tas.

Disselsloten zijn een eenvoudige, doeltreffende en effectieve manier om uw aanhangwagen, trailer of caravan zowel aan- als afgekoppeld op slot te zetten.

Hoewel zeldzaam zijn er zelfs SCM gecertificeerde disselsloten. Deze zijn goedgekeurd door de verzekeringsbranche. Het gebruik van een dergelijk SCM gecertificeerd slot kan een korting op uw verzekeringspremie opleveren. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon!

Alternatief - disselsloten

Als u een disselslot overweegt kunt u als alternatief een koppelingsslot overwegen! Een koppelingsslot heeft feitelijk dezelfde werking en uitwerking, maar kent een aantal voordelen ten opzichte van een disselslot. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen te benoemen. Daarom adviseren wij u ook eens bij de koppelingssloten te kijken en voor uzelf na te gaan wat in uw situatie en voor uw gebruik de meest praktische oplossing is. 

Disselslot, Aanhangerslot!