• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Buitenboordmotorsloten; voorkom diefstal van uw buitenboordmotor

Een buitenboordmotorslot, of BBM-slot, is bedoeld ter voorkoming van diefstal van de buitenboordmotor.
Buitenboordmotorsloten, oftwel BB-sloten, zijn er in veel varianten.
Merken
inclusief slot
SCM keurmerk
Sterndrive slot McGard - 7 maten
33,95
Buitenboordmotorslot McGard - 3 Maten
42,95
Buitenboordmotorslot RVS Talamex magazijnopruiming
69,95 49,95
Buitenboordmotorslot SCM Steady - 3 types
62,95
Propellerslot McGard - 3 maten
83,95

Buitenboordmotorsloten; voorkom diefstal van uw buitenboordmotor

Inleiding - buitenboordmotorslot

Een buitenboordmotorslot, of BBM-slot, is bedoeld ter voorkoming van diefstal van de buitenboordmotor. Buitenboordmotorsloten zorgen ervoor dat de bevestiging waarmee de buitenboordmotor aan de spiegel hangt, niet los gemaakt kan worden.

We lezen het steeds vaker; jachthavens worden door een groep criminelen aangedaan om direct een grote slag te slaan; tientallen buitenboordmotoren worden in 1x gestolen.... 

Maar naast deze geplande acties zijn gelegenheidsdieven steeds allert op niet beveiligde buitenboordmotoren! Het zijn nu eenmaal kostbare producten en 'in de handel' krijgen ze er nog wel iets voor! Voorkom dus diefstal van uw buitenboordmotor! Beveilig de buitenboordmotor altijd! Ook als de bijboot in de davits hangt!

Het voorkomen van diefstal van uw kostbare buitenboordmotor voorkomt niet alleen kosten, maar ook veel frustratie en woede. Immers, u wilde wellicht lekker het water op gaan en dat kan nu niet. U moet aangifte doen, nieuwe buitenboordmotor aanschaffen en uzelf en mogelijk familie en/of vrienden teleurstellen!

Uitleg - buitenboordmotorslot

Buitenboordmotorsloten, oftewel BB-sloten, zijn er in veel varianten. Goedkope oplossingen (die vanzelfsprekend minder veilig zijn) en dure oplossingen. Deze dure oplossingen zijn veelal SCM gekeurd en mogelijk kunt u daardoor korting krijgen bij uw verzekeringsmaatschappij op de verzekeringspremie! Vraag dit na bij uw verzekeringsmaatschappij!

In de basis zijn er feitelijk 2 soorten bevestigingen waarmee een buitenboordmotor aan de spiegel vast zit, en dus ook 2 soorten buitenboordmotorsloten:

  • bout; een bout/moer verbinding door spiegel en buitenboordmotor. Veelal toegepast bij de zwaardere motoren (vanaf ca. 20 pk) en oudere motoren.
  • spindel; een bout met daaraan vast een knikstangetje. Dit wordt een spindel of knevel genoemd. Hierdoor is de bout eenvoudig met de hand los en vast te draaien. Veelal toegepast bij moderne, lichtere motoren (onder de 20 pk). Binnen de spindel wordt meestal nog verschil gemaakt tussen lichtere en zwaardere motoren (tot 10 pk en vanaf 10 pk).

Controleer goed de benodigde maat voor aanschaf.

Een buitenboordmotorslot voorkomt diefstal!

Lees meer